VISSZA AZ ELŐZŐ OLADLRA
f i p m
A XV. század végén és a XVI. század elején I.Ferenc király megbízást adott gyógyító szerzeteseknek, hogy készítsenek egy elixírt, a középkorban használt lőfegyver (Arquebusade = szakállas puska) által okozott sérülések ellen.

Több szerzetesrend is hozzáfogott, hogy megalkossa a gyógyító vizet, amivel sikeresen kezelhették a sebeket, fertőzéseket, és a harcok folyamán keletkezett más bőrsérüléseket. A leghatásosabb elixírt a franciaországi Vercors-ban található St-Antoin monostorban készítették. Az ott élt szerzetesek a középkori puskáról, Arquebusade Víznek nevezték el gyógynövény-esszenciájukat.

Nagy hatékonysága miatt gyorsan elterjedt a lakosság körében is.

A szerzetesek által megalkotott elixír annyira hatásosnak bizonyult a bőrbajok helyreállításában, hogy már nem csak sebek gyógyítására, és sebesültek megmentésére használták, hanem az emberek egymásnak adván a jó hírt elkezdték alkalmazni más bőrbetegségeikre és különböző problémáikra.

A legnagyobbakhoz is eljutott, még XIV. Lajos a Napkirály is használta….


Elfogad A cookie-k segítenek a szolgáltatásaink nyújtásában. Szolgáltatásaink használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát.

Shop

ARSAD
Kiemelt

ARSAD

Arsad az Élet Vize a XV. századból

Akciós ár: 6,900 Ft